IJskoffie met chai

Glutenvrij
Vegan

Iced coffee, maar dan anders. Denk aan een kruidige chai latte, een romige smoothie en een shot espresso in één glas. Banaan voor zoet en zacht, amandelmelk voor die vegan vibe, amandelpasta chai voor die lekkere kruiden, ahornsiroop voor een hint karamel. Fris, kruidig en met genoeg kick om je middag door te komen.

DrankjeSmoothie1 portie10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Ahornsiroop graad C1 tl
Instant koffiepoeder1 flinke tl
IJsblokjeshandje
Amandeldrank150 ml
Crunchy amandelpasta chai1 el
Banaan1
Kaneelpoeder1 tl

Chef

Jill van Drongelen

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in de blender. Blend je de ijsblokjes mee, dan krijg je een romigere textuur. Je kunt de ijsblokjes ook naderhand toevoegen.
  2. Mix tot een romige, gladde smoothie.
  3. Schenk in een glas en serveer direct.

Tip(s)

  • Voeg havervlokken of een schep proteïnepoeder toe voor extra vulling.
  • Garneer met een snufje kaneel of cacaopoeder bovenop.
  • Maak de ijskoffie extra fancy met wat opgeklopte plantaardige melk on top.
  • Geen fan van koffie? Laat de koffie weg en je hebt een chai smoothie.