Japanse nuta dressing

Glutenvrij
Vegan
Alleen gezoet met ahornsiroop
Japans

Een snelle, umami-rijke saus of dressing met een Japanse vibe. Deze miso-tahin saus is zacht, romig en lichtzoet door de ahornsiroop. Gemaakt met 3 pure ingrediënten. Lekker door noodles, over gestoomde groente, zeewiersalade of als dip. Helemaal plantaardig en binnen 2 minuten klaar.

SmaakmakerSaus, dip en dressing2-3 porties5 minuten bereiden
Delen:

Chef

Belinda Barnhard

Belinda is onze business development manager. Mensen enthousiasmeren is haar kracht, en biologisch eten haar grote liefde. En dat is haar met de paplepel ingegoten, want Belinda is één van de vier dochters van de oprichter van TerraSana: Kees Barnhard.

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng tot een homogeen sausje.
  2. Gebruik de saus in noodles, rijst, gegrilde groente of ovenschotel, of doe een likje op je avocado of komkommer en eet het als snack.

Tip(s)

  • Je kunt voor deze dressing ook de tahin weglaten. 
  • In Japan gebruiken ze een lichte miso voor een nuta-dressing, maar je kunt shiro miso ook vervangen door genmai of mugi (niet glutenvrij).
  • Wil je de saus nog iets meer pit geven, voeg dan naar smaak knoflookpoeder en een snufje cayennepoeder toe.