Low-carb konjac noodles met seitan en misosaus

Caloriearm
Vegan
Koolhydraatarm
Japans

Deze konjac noodles met miso saus zijn een makkelijke, lichte maaltijd voor elke dag. Low carb, laag in calorieën en snel klaar. De seitan zorgt voor eiwitten, de groenten voor bite en de miso-gember-yuzu saus voor een volle umami-smaak en zowel zoet, zuur als umami. In 15 minuten heb je een voedzame, vegan maaltijd die goed vult, zonder zwaar te zijn.

Diner & lunchNoodlegerecht2 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de saus:
Sriracha1-2 tl
Knoflookpoedernaar smaak
GembersiroopGenmai miso1 elYuzusap1 tlGeroosterde sesamolie1 el
Voor de toppings:Gomasio
Verse koriandernaar smaak

Zo maak je het

  1. Laat de seitan uitlekken en bewaar het vocht. Snijd of scheur de seitan in kleine stukjes.
  2. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd dan in flinterdunne plakjes. Snijd de courgette in reepjes.
  3. Verhit 1 tl sesamolie in een pan. Voeg de wortel en de seitan toe en bak 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak nogmaals 2-3 minuten mee.
  4. Spoel de konjac noodles af, laat uitlekken en bak 2 minuten mee in de pan. Voeg eventueel iets van het seitanvocht toe als de groente aan de pan blijft plakken.
  5. Meng in een kom de genmai miso, gembersiroop, yuzu, sesamolie, knoflookpoeder en sriracha (optioneel) tot een gladde saus. Verdun eventueel met wat seitanvocht.
  6. Doe de seitan, groenten en noodles direct in de kom met saus en schep goed om tot alles bedekt is.
  7. Serveer met gomasio en garneer eventueel naar smaak met verse koriander.

Tip(s)

  • Vind je low-carb noodles zoals konjac niet nodig of niet lekker? Gebruik dan onze Vietnamese rijstvermicelli, of heat & eat ramen of udon.
  • Heb je wat meer geduld? Laat de noodles dan een nachtje marineren in de saus. Zo nemen ze de smaken goed op. Warm ze de volgende dag rustig op laag vuur op.