Mexicaanse veggie wrap

Vegan
Mexicaans
Wil je een Mexicaanse burrito zelf maken, zodat je zeker weet dat je gezond bezig bent? Deze vegan burrito is zonder tortilla wrap, maar mét groentewrap. Zo maak je de allerbeste versie van een burrito of Mexicaanse wrap in minder dan 15 minuten klaar. Een wrap met extra veel groente, zonder dat je wrap niet meer dicht te vouwen is. Lekker met guacemole, lekker op z'n Mexicaans!
Diner & lunchWraps3 wraps15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Courgette0,5
Mexicaanse kruiden0,5 tl
Kokosolie (geurloos)1 el
Rode puntpaprika1
Rode ui1 middelgrote
Maïs75 g
Kidneybonen150 g
Groentewraps wortel & pompoen3 st.
Avocado2 kleine
Verse peterseliehandje

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Snijd de rode ui fijn. Snijd de puntpaprika en courgette in reepjes. 
  2. Doe de kokosolie in een koekenpan.
  3. Bak de rode ui 1 minuut. Voeg de paprika en courgette toe en bak tot ze zacht zijn (3-5 minuten).
  4. Wil je er extra eiwitten bij? Snijd dan de grote stukjes seitan in kleinere stukjes en voeg toe aan de groente.
  5. Voeg de Mexicaanse kruiden, maïs en kidneybonen toe. Verwarm in ca. 3 minuten.
  6. Snijd de avocado doormidden. Neem de pit eruit en prak de avocado fijn. 
  7. Verwarm ondertussen de wraps 2 keer 60 seconden in een droge koekenpan. 
  8. Verdeel de avocado over de wraps en beleg met het Mexicaanse mengsel. 
  9. Garneer met verse kruiden als je wilt.