Mueslirepen met pindakaas

Alleen gezoet met ahornsiroop
Vegan
Oi oi, dit is een mueslirepen recept waar je mee thuis kunt komen! Heerlijk voor onderweg, om mee te nemen naar je werk, of om met je kinderen mee naar school te geven. Een lekker recept dat zeker in de categorie gezonde tussendoortjes valt. Dus heb je even geen zin om de ingredëntenlijsten van die suikerrijke mueslirepten te checken voor je een keuze maakt? Met deze mueslirepen in de vriezer maak je sowieso een gezonde keuze. Simpele en krokante mueslirepen zonder geraffineerde suiker en mét pindakaas. Gotta love it!
SnackKoek en snoep10 repen15 minuten bereiden30 uur wachten
Delen:

Keukenspullen

Oven
Cakeblik
Keukenmachine
Bakpapier

Chef

De Appel van Eva - Eva Man
Eva is natuurvoedingsadviseur. Ze deelt graag kennis over gezonde voeding. Food, body & mind. Recepten, productenreviews en lifestyle. Check deappelvaneva.nl

Zo maak je het

  1. Verspreid de havermout over een bakplaat, op bakpapier. Rooster de havermout zo’n 10 minuten op 160°C in de oven. Schep halverwege even om.
  2. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
  3. Maal de dadels helemaal fijn met een keukenmachine, tot een gladde bal ontstaat. Doe dit in een grote kom en meng de pindakaas en ahornsiroop erdoorheen.
  4. Maal de amandelen, pompoenpitten, bananen- en kokoschips in de keukenmachine kort in kleine stukjes.
  5. Haal de havermout uit de oven en laat even afkoelen.
  6. Voeg de havermout bij het dadelmengsel en kneed door, zodat alles goed vermengd is.
  7. Voeg daarna de gehakte ingrediënten toe. Kneed weer alles goed door.
  8. Doe het mengsel in het beklede bakblik en druk alles goed aan.
  9. Zet het bakblik zo’n 30 minuten in de vriezer. Haal het mengsel uit het bakblik en snijd het in circa 10 repen met een scherp mes.
  10. Je kunt de repen in de vriezer extra lang bewaren!

Tip(s)

  • Varieer eens met hazelnoten, gojibessen of stukjes gedroogde ananas!