Pinsa Mediterranea met hummus en artisjokken

Notenvrij
Pindavrij
Vegan
Mediterraans

Pizza of pinsa vanavond? Dit is geen typefout, pinsa is eigenlijk een soort pizza, maar dan net wat luchtiger. Eigenlijk is het een mix tussen focaccia en pizza. Niet voor niets een dikke trend, want pinsa is lekker en makkelijk te beleggen en klaarmaken. Deze pinsa Mediterranea is niet belegd met tomatensaus (dat hoeft ook helemaal niet bij pinsa), maar met hummus. Die kun je natuurlijk zelf maken, maar hummus uit een potje is net zo makkelijk. De artisjokken in olijfolie geven je pinsa die lekkere Mediterraanse vibe. Voor een bijzondere pinsa als lunch of om te delen met je vrienden of gezin. 

Diner & lunchPizza & pinsa2 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Hummus original8 elArtisjokken in olijfolie6
Cherrytomaten10
Olijfolienaar smaak optioneel
Pinsa2 st.
Vegan kaas100 g

Keukenspullen

Oven

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de artisjokken in drieën.
  3. Leg de pinsa's op een bakplaat.
  4. Smeer de hummus op de pinsa’s. Beleg elke pinsa met artisjokken en cherrytomaatjes. Bestrooi naar smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de vegan geraspte kaas over de pinsa’s.
  6. Bak de pinsa's in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
  7. Besprenkel naar smaak met olijfolie (optioneel).