Quinoa roerbak met groene groente

Japans

Hoe maak je je quinoa bowl spannend? Maak er eens een lekkere quinoa roerbak van! Quinoa is een bron van eiwit en daarom fijn voor plantaardige eters. Door teriyaki als sausje te gebruiken, geef je je quinoa bowl een verfijnde smaak. En gebruik je de kant-en-klare teriyaki-saus van TerraSana, dan hoef je maar heel weinig ingrediënten uit de kast te plukken. Voor een wat meer pittige twist aan dit gerecht kun je ook sriracha of cayenne gebruiken. Zo voeg je een beetje pit toe aan deze quinoa-roerbakschotel. Het is een snel en gemakkelijk gerecht, perfect voor drukke dagen!

Diner & lunchWokgerecht2 porties25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Driekleuren quinoa150 g
Olijfolie1 el
Champignons200 g
Rode uien2 kleine
Courgette1
Spinazie150 g
Kikkererwten (in pot)200 g
Teriyaki woksaus8 el
Srirachanaar smaak

Zo maak je het

  1. Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de champignons, rode uien en courgette fijn.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de champignons, rode ui en courgette toe aan de pan. Roerbak gedurende 3-5 minuten, of tot de groenten zacht worden maar nog steeds knapperig zijn.
  5. Voeg de quinoa toe aan de groenten in de pan en meng goed.
  6. Giet de teriyaki woksaus over het quinoa-groentemengsel en roer tot alles gelijkmatig bedekt is met de saus. Verwarm nog een paar minuten op laag vuur terwijl je blijft roeren.
  7. Voeg op het laatst de spinazie toe en laat slinken.
  8. Proef en voeg indien nodig meer teriyaki-saus toe voor extra smaak.
  9. Garneer eventueel met sesamzaadjes of geroosterde cashewnoten.

Tip(s)

Vegan eiwitten zitten in dit recept vooral in de quinoa en eiwitten. Wil je meer eiwitten toevoegen? Bak dan edamame mee of garneer je quinoa bowl met pompoenpitten, zonnebloempitten of noten.