Snel noedelgerecht met pindasaus

Vegan
Glutenvrij
Chinese keuken

Dit recept voor ramen met pindasaus is een all-time-favourite van ons. Het is snel, simpel en superlekker. Deze ramen staat in een paar minuten op tafel en geeft je dat echte comfortfoodgevoel. Romig, hartig en een tikje pittig. Precies goed voor een drukke dag op kantoor, of na een drukke dag thuis. Je maakt alles in één pannetje, dus geen gedoe. Even koken, mengen en klaar. Perfect als je iets warms en voedzaams wilt dat wél goed voelt. Zo lekker dat je ‘m elke dag wilt maken, zo makkelijk dat je 'm elke dag kunt maken.

LunchNoodlegerecht1 portie15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Knoflookpoedernaar smaak
Ramen bruine rijst1 portie
Bosuitje2 stengels
Pindakaas fijn1 el
Broccoli200 g
Zijden tofu100 g
Geroosterde sesamolie1 el
Tamari1-2 elFurikakenaar smaak
Sriracha1 el

Chef

Ingrid Duifhuizen

Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Zet de waterkoker aan.
  2. Snijd de broccoli in stukken. 
  3. Doe de ramen, broccoli en het gekookte water in een pannetje. Kook in 4 minuten gaar.
  4. Snijd ondertussen de lente-ui fijn en voeg die in de laatste paar minuten toe aan de ramen.
  5. Giet af en vang een beetje kookvocht op.
  6. Meng ondertussen de pindakaas met sesamolie, tamari en sriracha tot een gladde saus. Breng op smaak met knoflookpoeder. Voeg eventueel wat van het opgevangen kookvocht toe om de saus wat dunner te maken.
  7. Meng de noodles en groente door de saus tot alles goed bedekt is.
  8. Snijd de silken tofu in blokjes en leg die bovenop.
  9. Garneer met furikake en serveer direct.

Tip(s)

  • Deze pindasaus is een winner bij veel soorten noodles. Bruine rijstvermicelli, onze rijst- of boekweitnoedels of de heat & eat ramen of udon.
  • Kies een andere eiwitbron als je geen silken tofu kunt vinden of geen fan bent.