Teriyaki noedels met tofu

Vegan
Glutenvrij
Japans

Dit heerlijke noedelgerecht is makkelijk te maken en zit bommetje vol smaak. Gewoon een lekker en snel gerecht, en tegelijk een gezonde lunch of voedzaam diner. Maak 'm met rode en gele paprika, gebruik tofu voor de eiwitten. Volg deze eenvoudige stappen en in no-time geniet je van een heerlijke maaltijd. 

DinerNoodlegerecht4 porties25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Pad thai noodles van bruine rijst250 g
Tofu400 g
Broccoli1 grote
Rode paprika1
Gele paprika1
Wortels2
Rode ui1
Knoflook1 teentje
Kokosolie (geurloos)3 elTeriyaki saus240 mlSesamzaad zwart3 el

Chef

Ingrid Duifhuizen

Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Bereid de pad thai noodles volgens de instructies op de verpakking. Zorg dat ze al dente zijn, omdat je ze nog gaat roerbakken. 
  2. Snijd de tofu in blokjes. Snijd de groente in stukjes. 
  3. Verhit 2 eetlepels kokosolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  4. Voeg de tofu blokjes toe aan de koekenpan en bak ze gedurende 5 tot 7 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zet opzij.
  5. Voeg nog 1 eetlepel kokosolie toe aan dezelfde pan.
  6. Voeg de groenten en knoflook toe en roerbak ze ongeveer 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
  7. Doe de tofu terug in de pan. 
  8. Giet de teriyakisaus in de koekenpan en roer goed.
  9. Laat het gerecht 5 minuten sudderen.
  10. Voeg de noodles toe en schep voorzichtig om tot ze warm zijn.
  11. Serveer en garneer met zwarte sesamzaadjes.