Udon wok met hoisin

Chinese keuken

Met dit makkelijke wokgerecht tover je udon om tot een heerlijke, kidsproof maaltijd. Hoisin woksaus geeft een zoete, milde smaak waar kinderen blij van worden, terwijl seitan en veel groenten zorgen voor een voedzame boost. Dit wokgerecht is snel klaar, binnen 20 minuten kun je aan tafel. De combinatie van knapperige groente, zachte noedels en de lekkere, lichtzoete hoisinsaus maakt het een hit voor het hele gezin. Perfect voor drukke doordeweekse dagen of een makkelijke avondmaaltijd die iedereen lust.

DinerWokgerecht4 porties20 minuten bereiden
Delen:

Keukenspullen

Wokpan

Chef

Ingrid Duifhuizen

Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Kook de udon noedels volgens de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Snijd de groente in reepjes. Snijd de bosui grof.
  3. Laat de seitan uitlekken. Scheur of snijd de te grote stukken seitan eventueel in kleinere stukken.
  4. Verhit de kokosolie in een grote wok of pan. Bak de seitan en groene paprika aan op hoog vuur. Voeg na 2 minuten de courgette en witte delen van de bosui toe aan de pan en wok nogmaals 2 minuten. Voeg dan de groene delen van de bosui toe.
  5. Zet het vuur laag. Voeg de udon noedels toe en schep alles voorzichtig om.
  6. Voeg de hoisinsaus toe en meng alles goed. Verwarm nog 2-3 minuten tot alles door en door warm is.
  7. Garneer met sesamzaad en een scheutje sesamolie.

Tip(s)

  • Vervang udon door ramen if you like.
  • Ook lekker als topping: gebakken uitjes.