Vegan vla met citroen en kaneel

Zelf vegan vla maken? Met kuzu kan dat gewoon. Kuzu is een bindmiddel dat wordt gemaakt van het zetmeel van de Japanse kuzuplant. Het is vegan, glutenvrij en vrij van toevoegingen. Zo maak je je eigen vla in een handomdraai!
DessertIJs en toetjes4 porties20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Kuzu wit30 g
Kaneelstokje1
Citroen1/2
Kaneelpoeder1 tl
Plantaardige drank (wij gebruikten kokosdrank)500 ml
Kokosbloesemsuiker50 g

Chef

Iván Iglesias
Iván is een vegan chefkok en diëtist uit Spanje. Hij is auteur van het boek Food en Soul, wat hij samen met zijn vrouw Estela gemaakt heeft. Check nutricionesencial.es

Zo maak je het

  1. Los de kuzu op in 100 ml van de plantaardige drank en zet apart.
  2. Rasp de citroenschil.
  3. Doe de rest van de plantaardige drank in een pan, samen met het kaneelstokje en de citroenrasp. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten heel zachtjes sudderen.
  4. Voeg de kokosbloesemsuiker toe. Kook een paar minuten totdat het opgelost is.
  5. Voeg een snufje kurkumapoeder toe om een ​​lichtgele kleur te krijgen.
  6. Voeg het papje kuzu toe, en circa 2 minuten blijf roeren tot de vla indikt. Laat het niet koken.
  7. Serveer in kleine glaasjes en laat afkoelen.
  8. Serveer na ca. 2 uur.

Tip(s)