Vegan bouillonblokjes op 8 manieren

Bouillonblokjes zijn onmisbaar in de keuken. Deze vegan bouillonblokjes met miso geven in een paar seconden extra smaak aan soep, curry, couscous of groente. Puur plantaardig, vol umami en gemaakt zonder palmolie of gist.
image
9 oktober 2025

Waar de meeste bouillonblokjes uit de gewone supermarkt vol E-nummers en palmolie zitten, ben je in de biowinkel al een stuk ‘veiliger’. Toch is het ene blokje bouillon het andere niet.

Daarom hebben we de ultieme versie laten maken. Een vegan bouillonblokje waarbij je je nergens zorgen hoeft te maken. Deze kun je blind uit de schappen trekken.

Wat zit er in een goed vegan bouillonblokje?

Zout, gedroogde groenten en kruiden. Vaak nog wat zetmeel om het blokje bij elkaar te houden.

Wat zit er NIET in een goed bouillonblokje?

  • Palmolie
  • Gist
  • Dierlijke ingrediënten (100% plantaardig dus!)
  • Gluten

Wat er wél in zit is miso en groente (15%). Maar het allerbelangrijkste is: dit is gewoon het lekkerste bouillonblokje dat er is!

Gebruik bouillonblokjes op deze 8 manieren

  1. Wel couscous in water met opgelost bouillonblokje. Kan ook goed met rijst of quinoa!
  2. Verkruimel het blokje en verdeel over gesneden (zoete) aardappel uit de oven.
  3. Gebruik in een vegan ‘kaassaus’, in plaats van zout en peper.
  4. Verkruimel het blokje en meng met sesamolie en tahin. Coat kikkererwten ermee en bak in de oven.
  5. Gebruik standaard als begin van een curry. Bak ui, knoflook, gember, tomatenpuree, verse tomaat en een bouillonblokje. Voeg je favoriete groente toe, samen met kokosmelk of water en je bent er!
  6. Meng met de ramen (Japanse noedels) van TerraSana: gevalletje instant noedels.
  7. Roer door stamppot of aardappelpuree.
  8. Verkruimel en wok mee met je favoriete groente.