5-minute miso ramen

Caloriearm
Vegan
Japans

Dit soepje maak je letterlijk in 5 minuten klaar. Je doet de bouillon in de blender, en kookt de ramen in 3 minuten gaar. Easy peasy! Wat is ramen? Ramen is een superpopulair Japans noodlesoepgerecht. Een verwarmend soepje bomvol smaak. Meestal eet je het met instantnoodles. Onze ramennoodles lijken hier erg op, alleen zijn ze niet van tarwe, maar van rijst of boekweit gemaakt. Glutenvrij!

DinerSoep1 grote bowl10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de bouillon:
Water350 ml
Knoflook2 teentjes
Gember1 cm
Jalapeño0,5
Sjalotje1
Tamari2 el
Haverdrank100 ml
Genmai miso1 el

Keukenspullen

Blender

Zo maak je het

  1. Breng het water aan de kook in een waterkoker.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de miso, in de blender en mix. Gebruik je instant misosoeppoeder? Voeg dit wel alvast toe aan de blender.
  3. Doe de bouillon in een steelpannetje, doe de ramen en seitan erin en kook in 3 minuten gaar.
  4. Maak ondertussen de miso aan met een beetje water, zodat het een papje wordt. Sla deze stap over als je instant misosoeppoeder gebruikt.
  5. Snijd het bosuitje fijn.
  6. Zet het vuur uit zodra de noedels gaar zijn. Giet dan pas het misopapje bij de ramen en meng tot het opgelost is.
  7. Doe de bouillon en ramen in een bowl of bord. Garneer met bosui.

Tip(s)

  • Maak de bouillon een dag van tevoren klaar, zodat de smaken lekker intrekken.
  • Eet je glutenvrij? Vervang de seitan dan voor tofu. Gebruik je zijden tofu? Doe dat ná het toevoegen van de miso in de soep, anders gaat de tofu stuk.
  • Een klein scheutje sesamolie of een theelepel furikake of gomasio maakt je soep helemaal af.
  • Meer groente in je ramenbowl? Hier een paar lekkere opties:
    • Wortel in dunne reepjes (meekoken)
    • Stukjes nori (last-minute toevoegen)
    • Arame of wakame (weken, meekoken)
    • Paksoi in reepjes (1 minuut meekoken)
    • Shiitake (van tevoren weken, 1 minuut meekoken)