Amazakekoekjes

Alleen gezoet met amazake
Glutenvrij
Vegan

Koekjes eten zonder rietsuiker of zelfs kokosbloesemsuiker? Deze koekjes zijn alleen gezoet met amazake (gefermenteerde rijst) en moerbeien. Toch zijn ze superlekker zoet. Ongeloofelijk, toch?

SnackKoek en snoep20 koekjes30 minuten bereiden
Delen:

Keukenspullen

Oven
Blender

Chef

Monique van der Vloed

Doet diepgaand onderzoek naar gezonde en niet-gezonde producten en de achtergrond ervan. Staat voor meukvrij en eet meestal plantaardig. Hét blog als je de waarheid wilt weten over voeding.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de amazake met de havermeel in een mengkom.
  3. Maal de mulberrymixen fijn in de blender of hak fijn met een mes.
  4. Voeg alle ingrediënten toe aan het amazakemengsel en meng goed.
  5. Vorm met een lepel bolletjes van het mengsel, leg ze op de bakplaat en druk iets plat.
  6. Bak in ca. 20 minuten gaar in het midden van de oven.

Tip(s)

  • Replace the mulberry mix for one of our other snack mixes.