Amazakekoekjes

Alleen gezoet met amazake
Glutenvrij
Vegan
Japans
Wil je koekjes bakken zonder suiker? Zonder rietsuiker en zelfs zonder kokosbloesemsuiker? Dat kan écht! In dit koekjes recept zonder suiker zoeten we alleen gezoet met amazake (gefermenteerde rijst) en moerbeien (superfoods). Daardoor zijn ze toch superlekker zoet, maar is het door de vezels voor je lichaam veel makkelijker om het zoet op te nemen. De koekjes zijn ook glutenvrij. Zo maak je gezonde koekjes bakken leuk én lekker!
SnackKoek en snoep20 koekjes30 minuten bereiden
Delen:

Keukenspullen

Oven
Blender

Chef

Monique van der Vloed
Monique doet diepgaand onderzoek naar gezonde en niet-gezonde producten en de achtergrond ervan. Ze staat voor meukvrij en eet meestal plantaardig. Feitelijk en genuanceerd. Hét blog als je de waarheid wilt weten over voeding. Check moniquevanderdvloed.nl

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de amazake met de havermeel in een mengkom.
  3. Maal de mulberrymixen fijn in de blender of hak fijn met een mes.
  4. Voeg alle ingrediënten toe aan het amazakemengsel en meng goed.
  5. Vorm met een lepel bolletjes van het mengsel, leg ze op de bakplaat en druk iets plat.
  6. Bak in ca. 20 minuten gaar in het midden van de oven.