Arame no nimono (zeewiersalade)

Japans
Hoe maak je de perfecte Japanse zeewiersalade? Door zoveel mogelijk verschillende smaken en structuren toe te voegen. De hoofdmoot van dit recept is natuurlijk zeewier, maar er zitten nog veel meer Japanse smaken in. De gemberdressing zorgt voor die mooie balans tussen umami en friszuur. Dat zeewiersalade gezond is, kun je van dit recept wel zeggen! Er is wel wettelijk vastgesteld hoeveel zeewier je 'mag' eten, en dat is maar een paar gram per dag. Zie deze salade dus echt als een bijgerecht en deel het rijkelijk met iedereen aan tafel!
BijgerechtSalade4-6 porties30 minuten bereiden15 minuten weken
Delen:

Dit heb je nodig

Arame2 elHiziki1 elSengiri daikon20 g
Wortel100 g
Tuinbonen100 g
Shoyu2 el
Verse geraspte gember2 tl
Bosuitje1
Citroen1/2
Geroosterde sesamolie1 tl

Keukenspullen

Rasp

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Spoel de arame goed af. Laat enkele minuten weken.
  2. Laat de sengiri daikon 5-10 minuten weken in koud water.
  3. Breng in een steelpan water aan de kook. Kook de arame en tuinbonen gaar in 5-10 minuten. Spoel het zeewier na het koken af met koud water en laat het nog wat afkoelen.
  4. Rasp de wortel fijn.
  5. Rasp de gember. Pers de citroen. Meng met de shoyu en sesamolie en zet opzij.
  6. Meng vervolgens het arame zeewier met de geraspte wortel, tuinbonen en geweekte daikon.
  7. Snijd de bosui fijn en garneer de salade hiermee.
  8. Maak af met de gemberdressing.