Arame no nimono (zeewiersalade)

Japans
Diner & lunchSalade2 porties30 minuten bereiden15 minuten weken
Delen:

Dit heb je nodig

Arame10 gHiziki10 gSengiri daikon20 g
Wortel100 g
Tuinbonen100 g
Shoyu2 el
Verse geraspte gember2 tl
Bosuitje1
Citroen1/2
Geroosterde sesamolie1 tl

Keukenspullen

Grate

Zo maak je het

  1. Spoel de arame goed af. Laat enkele minuten weken.
  2. Laat de sengiri daikon 5-10 minuten weken in koud water.
  3. Breng in een steelpan water aan de kook. Kook de arame en tuinbonen gaar in 5-10 minuten. Spoel het zeewier na het koken af met koud water en laat het nog wat afkoelen.
  4. Rasp de wortel fijn.
  5. Rasp de gember. Pers de citroen. Meng met de shoyu en sesamolie en zet opzij.
  6. Meng vervolgens het arame zeewier met de geraspte wortel, tuinbonen en geweekte daikon.
  7. Snijd de bosui fijn en garneer de salade hiermee.
  8. Maak af met de gemberdressing.