Bananenijs met pindakaas en cacaonibs

Dit zelfgemaakte ijs kun je gewoon als ontbijt eten. Zelfs met kinderen is dit recept bij lekker warm weer een gezonde traktatie. Wil jij je frisse snack simpel, lekker en gezond maken? Vegan bananenijs (ook wel nicecream genoemd) is echt een klassieker. Dit recept hoort sowieso in je standaard receptenrepertoire!
DessertIJs en toetjes3-4 bolletjes10 minuten bereiden8 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Banaan4
Speculaaskruiden1/2 tl
Cacaonibs1 elPindakaas1 el

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Schil de bananen en snijd ze in plakjes. Leg ze een nacht van tevoren in de vriezer.
  2. Maal de bananen, samen met de speculaaskruiden tot een egale, ijsachtige substantie in de blender. Voeg op het laatst de cacaonibs toe en pulseer nog even kort, tot alles goed door elkaar zit.
  3. Meng de pindakaas met een mes losjes door het bananenmengsel, zodat de pindakaas nog zichtbaar blijft en je een marmeren effect krijgt.
  4. Het ijs is het lekkerst als je het direct opeet of een nog even een uurtje (of 2) in de vriezer zet, totdat het de juiste dikte heeft.