Brownies met zoete aardappel

Glutenvrij
Vegan
DessertTaart en gebak8 stukjes45 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Zoete aardappelen350 g
Hazelnoten bruin100 gDadels15Cacaopoeder35 g
Vanillepoeder1 tl
Zoutsnufje
Havermeel35 g
Voor de toppings:Hazelnoten wit25 g
Vegan pure chocolade (72%)50 g

Keukenspullen

Blender
Cake tin
Oven

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Stoom in ca. 15 minuten gaar. Laat iets afkoelen.
  3. Maal de hazelnoten fijn in de blender. Zet apart.
  4. Maal de dadels in de blender fijn.
  5. Voeg de zoete aardappel toe aan de blender en meng. 
  6. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng.
  7. Doe bakpapier in een cakeblik. Verdeel het browniemengsel over het cakeblik.
  8. Bak de brownies in 30 minuten gaar in de oven.
  9. Wil je een extra toplaagje? Smelt de pure chocolade au bain-marie en verdeel over de brownie. Maal 25 g hazelnoten fi jn in de blender en verdeel over de chocoladelaag.
  10. Laat de brownie afkoelen, haal uit het cakeblik en snijd in stukken.

Tip(s)

  • Wil je meer zoet? Voeg 3 el ahornsiroop toe aan het beslag.