Chia-energierepen

Glutenvrij
Vegan
Deze energy bars zijn een gezond tussendoortje. Ideaal om in je vriezer achter de hand te hebben als healthy snack. In plaats van noten en havermout gebruik je in deze lekkere energierepen chia, goji en kokos. Een lekkere snack vol met superfoods en zonder granen. Chiazaad is eiwitrijk, vezelrijk en bevat omega-3 vetzuren. Past dus goed in een plantaardig dieet!
SnackKoek en snoep6 repen15 minuten bereiden2 uur wachten
Delen:

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Smelt de kokosolie in een schaaltje in de oven.
  2. Pureer de dadels in een blender tot een gladde massa. Voeg het chiazaad, de kokosrasp, de ahornsiroop en gesmolten kokosolie toe en maal nogmaals.
  3. Voeg de gojibessen toe en pulseer een aantal keren kort, zodat je het rood van de gojibessen nog goed ziet.
  4. Doe een vel bakpapier in een bakblik, doe het mengsel erin en druk heel goed aan met een lepel.
  5. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Snijd er mooie repen van, verpak in wat bakpapier en bewaar in de koelkast of vriezer.