Chocoladeijs met groente!

Glutenvrij
Vegan
DessertIJs en toetjes4 bolletjes10 minuten bereiden8 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Banaan2 st.
Courgette200 g
Dadels100 g
Cacaopoeder1 el
Kokosbloesemsuiker2 el
Voor de garnering:
Pure chocolade (99%)50 g
Kokosolie (geurloos)1/2 tl

Keukenspullen

Blender

Zo maak je het

  1. Snijd de bananen en courgette in stukjes en leg minimaal een nacht van tevoren in de vriezer.
  2. Maal de dadels helemaal fijn in de blender. Voeg de bevroren banaan- en courgettestukjes, de cacao latte en 2 el kokosmelk toe en maal tot een  glad mengsel.
  3. Voeg evt. nog een paar eetlepels kokosmelk toe voor de juiste consistentie.
  4. Schep bolletjes van het ijs, doe in een bakje en zet terug in de vriezer tot ze hard zijn.
  5. Smelt de chocolade en kokosolie au bain-marie en giet dit vlak voor het serveren over het ijs.

Tip(s)