Chocoladevla

Glutenvrij
Vegan
Kun je chocoladevla maken zonder ei? En zonder maizena? Is that even possible? Oh jazeker. Deze choco vla van Monique van der Vloed heeft het allemaal. Een no-worries chocoladevla met alleen pure, goede, gezonde ingrediënten. Want die pakjes custard: daar doen we natuurlijk niet aan. Jij kunt dit helemaal zelf. Vla maken zonder klontjes doe je door de arrowroot eerst in koude vloeistof (very important) op te lossen, en daarna pas toe te voegen. Je bepaalt zelf hoe dik je de vla wilt hebben, want je laat de chocoladevla net zolang op het vuur staan tot het jouw favo dikte bereikt heeft. Oh en dit is echt een stiekeme favoriet geworden bij ons kookteam. Proberen dus!
DessertIJs en toetjes1 portie15 minuten bereiden
Delen:

Chef

Monique van der Vloed
Monique doet diepgaand onderzoek naar gezonde en niet-gezonde producten en de achtergrond ervan. Ze staat voor meukvrij en eet meestal plantaardig. Feitelijk en genuanceerd. Hét blog als je de waarheid wilt weten over voeding. Check moniquevanderdvloed.nl

Zo maak je het

  1. Doe de 300 ml rijstdrank samen met de ahornsiroop, het vanillepoeder en het cacaopoeder in een pan en breng al roerend aan de kook.
  2. Maak intussen een papje van de 75 ml rijstdrank en de arrowroot. Zodra de melk kookt, zet je het vuur zacht en voeg je het papje in één keer toe. Roer met de garde net zolang tot de vla de gewenste dikte heeft.
  3. Haal de pan van het vuur en blijf ca. 2 minuten goed roeren met de garde.
  4. Schenk de vla in schaaltjes en laat de vla afkoelen in de koelkast. Warm opdienen kan natuurlijk ook!
  5. Crumble de moerbeien met de hand fijn en strooi deze over de vla samen met de kokoschips of -rasp vóór het opdienen.