Couscoussalade met ahorn-mosterddressing

Mediterraans
Diner & lunchGroentegerecht1-2 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Couscous100 g
Rode uien2 middelgrote
Artisjokken in olijfolie1/2 pot
Spinazie200 g
Doperwten100 g
Verse peterselie5 g
Pijnboompitten10 g
Voor de dressing:
Condimento bianco2 el
Mosterd1/2 tl
Ahornsiroop graad A1 tl
Peper en zoutnaar smaak

Zo maak je het

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de uien fijn. Verwarm ca. 2 eetlepels olie uit het potje artisjokken in een koekenpan. Bak de uien glazig.
  3. Voeg de spinazie en erwten toe en roerbak tot de spinazie geslonken is en de erwten gaar (ca. 4 minuten).
  4. Meng ondertussen 2 el olie uit het potje van de artisjokken samen met de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Snijd de artisjokken in stukjes en voeg, samen met de gewelde couscous bij het spinaziemengsel. Roer door.
  7. Verdeel de couscous over de borden en maak af met de geroosterde pijnboompitten en dressing.