Crumble appel-cranberry

Alleen gezoet met ahornsiroop
Glutenvrij
Vegan
Deze gemakkelijke vegan apple crumble is er een om goed te bewaren. Heerlijk zoet, maar zonder boter en zonder kristalsuiker. We gebruiken in dit recept dan ook ahornsiroop als alternatief voor witte suiker. Het leuke aan een gezonde apple crumble is dat je dit ook lekker als ontbijt kunt eten en zonder zorgen aan je kinderen als toetje kunt geven. Da's extra hard genieten! Pro-tip: het geheim van een goede vegan crumble pie is dat de topping lekker kruimelig is. Zorg dus dat je de ingrediënten niet tot deeg kneedt, maar de ingrediënten heel losjes met je vingers mengt.
DessertTaart en gebak2 porties20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de basis:
Appel (Elstar)1
Ahornsiroop graad C3 el
Cranberry'shandje
Kokosolie (geurloos)1 tl
Kaneelpoeder1/2 tl
Nootmuskaatsnufje

Keukenspullen

Ovenschaal

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de appel in kleine stukjes. Doe in een grote kom.
  3. Voeg alle ingrediënten voor de basis toe en meng. Doe de appellaag in vuurvaste schaaltjes.
  4. Doe alle ingrediënten voor de topping in een kom. Meng losjes, zodat het geen glad deeg wordt maar brokkelig.
  5. Bedek de appellaag hiermee. Garneer met 1 el extra amandelschaafsel en bak in 30 minuten goudbruin.