Detox pickle

Glutenvrij
Caloriearm
Vegan
Vetarm
Koolhydraatarm
Japans

Je eigen gefermenteerde groente maken? Dat is heel simpel met een pickle pers. Dit frisse voorjaarsrecept is een lekkere toevoeging aan je rijstgerecht of salade.

BijgerechtGefermenteerd eten2-4 porties15 minuten bereiden8 uur wachten30 minuten weken
Delen:

Dit heb je nodig

Bleekselderij4 stengels
Radijsjes10
Kombu4 cmShoyu3 elMirin1 el

Keukenspullen

Pickle press

Chef

Peter van Berckel

Zo maak je het

  1. Week de kombu 30 minuten in een beetje koud water, tot het zacht is.
  2. Verwijder met een dunschiller de draden van de bleekselderij stengels.
  3. Halveer brede stengels in de lengte.
  4. Snijd de selderij in schuine stukken (Chinese ruit) van ca. 5 cm.
  5. Verdeel de radijsjes met groen over de lengte in vieren.
  6. Doe de groenten in de pickle pers.
  7. Snijd de kombu in zo dun mogelijke reepjes en voeg samen met het weekwater, sojasaus en mirin toe aan de groenten en meng door.
  8. Doe het deksel op de pers en laat 8 uur op kamertemperatuur picklen.
  9. Deze knapperige pickle is een heerlijk bijgerecht bij iedere maaltijd.

Tip(s)

  • Deze pickle is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.