Dorayaki: glutenvrije pannenkoekjes met anko

Japans

Glutenvrije pannenkoeken maken kan een uitdaging zijn, want gluten houden die pannenkoeken zo mooi bijeen. Dit is het simpelste recept voor glutenvrije pannenkoekjes, ook wel dorayaki genoemd in Japan. De anko is een typisch Japanse zoetigheid en kun je gebruiken in plaats van stroop.

Diner & lunchBrood en sandwich4 dubbele pannenkoeken2 uur 30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Boekweitmeel120 g
Plantaardige drank (wij gebruikten kokosdrank)240 ml
Zoutsnufje
Kokosolie (extra virgin)scheutje

Keukenspullen

Mixer

Zo maak je het

  1. Kook de adukibonen in 1 tot 2 uur gaar. Hoe snel ze gaar zijn hangt af van hoe oud de bonen zijn en of je ze van tevoren weekt.
  2. Doe de ingrediënten voor de pannenkoekjes in een kom en meng met een garde tot een glad beslag.
  3. Doe een beetje kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes hier één voor één in. Wij gebruik­ten een ronde mal van 8 cm om de pannenkoekjes wat dikker te maken. Je kunt er ook gewone (grote) pannenkoeken mee maken, zonder mal.
  4. Doe de ingredïenten voor de anko in de blender en maal tot een gladde spread.
  5. Smeer een laag anko tussen twee pannenkoekjes.

Tip(s)

  • Wil je iets meer zoet? Giet dan een scheutje ahornsiroop over je pannenkoekjes.