Easy konjac (tagliatelle) met pesto

Keto
Glutenvrij
Vegan
Koolhydraatarm
Mediterraans
Een vegan recept met konjac maken? Dat lukt je al in 5-10 minuten. Konjacpasta is extreem snel en makkelijk klaar te maken. Dit gezonde recept heeft een Mediterraans randje. De pasta lijkt in vorm op tagliatelle, dus met een beetje pesto en Mediterraanse groenten heb je in no-time een lekkere low-carb (koolhydraatarme) pasta. Dat is écht genieten van pasta, maar dan sneller en makkelijker!
Diner & lunchPasta2 porties
Delen:

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.

Zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Leg apart.
  2. Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Snijd de basilicum fijn. Optioneel: snijd de Griekse kaas (vegan feta) in kleine blokjes. 
  3. Laat de konjac-tagliatelle uitlekken. Doe de konjac samen met de cherrytomaatjes in de pan en verhit 2 minuten. 
  4. Zet het vuur uit. 
  5. Doe de pesto, basilicum, olijven en eventueel Griekse kaas bij de noodles en roer door. 
  6. Verdeel over 1 of 2 borden. Garneer met de pijnboompitten.