Freakshake met kurkuma, karamel en chocotreats

Vegan
DrankjeIJs en toetjes1 glas10 minuten bereiden8 uur wachten10 minuten weken
Delen:

Zo maak je het

  1. Snijd de banaan en mango in stukjes en leg deze een nacht van tevoren in de vriezer.
  2. Zet voor je begint het glas in de vriezer zodat het goed koud wordt.
  3. Schenk ca. 125 ml van het vloeibare gedeelte van de kokosmelk in een steelpannetje en meng dit met de kokosbloesemsuiker. Laat dit in ca. 15 min op middelhoog vuur indikken tot een dikke karamelsaus.
  4. Maal het zakje gojiberrymix in de blender bijna fijn. Zet apart.
  5. Doe de banaan, mango, curcuma latte en de rest van de kokosmelk in de blender en maal helemaal glad.
  6. Haal je glas uit de vriezer. Doop de bovenkant in de karamelsaus en vervolgens in de verkruimelde gojiberrymix. Laat wat extra karamelsaus langs de randen glijden.
  7. Doe de shake in het glas.
  8. Versier je shake met de chocotreats, reepjes hazelnootwafel en de rest van de gojiberrymix.

Tip(s)

  • Zelf kokosroom maken als topping? Zet het blikje kokosmelk dan minimaal een nacht in de koelkast, totdat het vet zich van het vocht heeft gescheiden. Klop het harde gedeelte op met een mixer en gebruik het vloeibare gedeelte voor de karamel en de shake.