Glutenvrije ontbijtkoek

Alleen gezoet met ahornsiroop
Glutenvrij
Vegan
Hollands
Weet je wat het toveringrediënt van deze glutenvrije ontbijtkoek is? Appelpuree! Je gebruikt appelpuree als zoetmaker, maar tegelijkertijd zorgt het ook voor meer luchtigheid in een vegan ontbijtkoek variant. Niet gek dat appelpuree in vegan baksels soms ook gebruikt wordt als vervanger van ei. Dit is een homemade ontbijtkoek die je zonder zorgen met je kinderen kunt meegeven of als ontbijt kunt eten. Zie het als een veredeld havermoutje!
OntbijtKoek en snoep12 stukjes20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Cashewnoten75 gHavermeel400 gAppelpuree400 g
Speculaaskruiden2 el
Haverdrank100 g
Ahornsiroop graad C15 g
Bakpoeder3 tl

Keukenspullen

Blender
Cakeblik
Oven

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Hak de cashewnoten grof en zet apart.
  3. Meng de rest van de ingrediënten in een kom, tot een stevig deeg ontstaat.
  4. Doe in een cakeblik of overschaal en strooi de cashewnoten erover. Bak in ca. 50 minuten goudbruin in de oven.