Granola bites met witte amandelpasta

Sojavrij
Alleen gezoet met ahornsiroop

Een recept voor een granola koek, bar of reep. Het is maar net hoe je de plak aansnijdt. Deze lekkere snack maak je met maar 5 producten en hooguit 10 minuten tijd! Kleine snackblokjes vol met noten. Lekker voor onderweg, of om de kinderen mee naar school te geven. Liever repen in plaats van blokjes? Gebruik dan een standaard cakeblik in plaats van een vierkant bakje, maak de laag iets dunner doe er na het snijden een reepje bakpapier en een touwtje omheen. Zo heb je zelfgemaakte granola bars, klaar om mee te nemen! 

SnackKoek en snoep6-8 repen10 minuten bereiden
Delen:

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven op 160°C.
  2. Verspreid de havermout over een bakplaat met bakpapier. Rooster dit in 10 minuten lichtbruin. Schep af en toe even om.
  3. Maal de dadels in de keukenmachine tot een gladde bal. Doe dit in een grote kom.
  4. Voeg de amandelpasta en ahornsiroop toe en roer door elkaar.
  5. Crush de noten in de keukenmachine door kort te pulseren. Je kunt de noten zo groot of klein laten als je wilt. Meng de noten door de dadelmassa.
  6. Bedek een vierkant bakje van 12x12 met bakpapier en doe hier het mengsel in. Druk goed aan, zet het 30 minuten in de vriezer en snijd er dan blokjes of repen van.