Haverkoekjes met wortel

Deze vegan haverkoekjes zitten vol met goede ingrediënten. De basis is havermout, wortel en noten. We zoeten de havermoutkoekjes met kokosbloesemsuiker, want dat is suiker in z’n puurste vorm. Doordat de glycemische index van kokosbloesemsuiker laag is (ongeveer gelijk aan quinoa en yoghurt), gaat je bloedsuikerspiegel er niet enorm van pieken. 

Met het lijnzaad en het water maak je vegan ‘eieren’ (flax-eggs). Daar bind je de haverkoekjes goed mee. Nóg beter dan gebroken lijnzaad is gemalen lijnzaad. Maal het lijnzaad daarvoor in de blender. 

Eet je liever grote havermoutkoeken? Maak dan koeken van 2 eetlepels koekjesdeeg. 
 

SnackKoek en snoep12 koekjes30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het lijnzaad met het water en laat 10 minuten staan.
  3. Rasp de wortels fijn.
  4. Doe de havermout in de keukenmachine en maal tot het (bijna) zo fijn als meel is.
  5. Voeg alle ingrediënten toe en mix tot deeg.
  6. Leg een eetlepel deeg op een bakplaat en druk iets plat. Herhaal tot het deeg op is.
  7. Bak ze vervolgens in ongeveer 15-20 minuten gaar.