Havermout met curcuma latte

Glutenvrij
Sojavrij
Vegan
Havermout met kurkuma klinkt misschien gek, maar is echt lekker! Kurkuma is lang niet zo aards van smaak als je zou denken. Gebruik je de curcuma latte van TerraSana, dan heb je direct een kruidenmix die speciaal uitgezocht is op de power van kurkuma. Zo zit er bijvoorbeeld zwarte peper in, om de werking van kurkuma te versterken. En de smaak van kurkuma en kruiden zorgen voor nét dat beetje extra oomph in je havermout. Kun je iets beters bedenken om je ochtend mee te beginnen? Dit helende kruid geeft natuurlijk ook een prachtige gele kleur aan je eten. Hoe feller de kleur, hoe beter!
OntbijtOntbijt1 portie10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Havermout40 g
Plantaardige drank (wij gebruikten kokosdrank)200 ml
Lijnzaad gebroken1 elCurcuma latte vanilla1 tl
Banaan1
Verse blauwe bessen1 handje
Kokosrasp1 tl

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Doe de havermout, de plantaardige drank, gebroken lijnzaad en de curcuma vanilla latte in een pannetje en breng aan de kook. Laat het geheel zo’n 5 minuten zachtjes sudderen. Gebruik gebroken of gemalen lijnzaad, anders bindt het niet goed.
  2. Prak de banaan en roer deze door de havermout.
  3. Haal de pan van het vuur en doe de havermout in een kom.
  4. Garneer met kokosrasp, blauwe bessen en frambozen.

Tip(s)