Henneppiadina met hummus en seitan

Vegan
Mediterraans

Je lunch vegan houden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. De structuur van seitan lijkt erg op dat van vlees, en er zit minimaal zoveel eiwit in. Een supermaaltje!

Diner & lunchWraps1 portie15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Piadina tarwe en hennep1Seitan in tamarisaus100 g
Tomaat0,5
Rode ui0,5
Kikkererwten (in pot)1 handje
Hummus original3 el
Romaanse sla3 bladeren
Peper en zout

Keukenspullen

Grill pan

Zo maak je het

  1. Wil je de kikkererwten roosteren? Begin daar dan mee. Het recept staat hier.
  2. Verwarm de piadina ca. 10 seconden in een droge, hete grillpan. Leg op een bord.
  3. Snijd de seitan waar nodig in dunne plakken. Grill ca. 5 minuten in de grillpan.
  4. Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de rode ui in flinterdunne halve maantjes.
  5. Besmeer de piadina met hummus. Beleg met blaadjes sla en tomaat.
  6. Maak af met de gegrilde seitan, de kikkererwten en de rode ui. Breng evt. nog wat extra op smaak met zwarte peper en zout.

Tip(s)