Indiase bloemkoolcurry

Vegan
Indiaas
Deze Indiase bloemkoolcurry zit vol met groente en eiwitten. De hoeveelheid groente en kruiden geven je een goed gevoel, en de linzen geven je een vol gevoel! Een simpel recept voor een simpele Indiase curry, oftewel een curry voor beginners. De kruiden heb je waarschijnlijk allemaal al in huis. Niets speciaals, maar toch een speciaal eindresultaat. Dit is een bloemkoolcurry met linzen die wel op je favorietenlijstje kan!
DinerCurry3 porties15 minuten bereiden1 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Bloemkool500 g
Rode paprika1
Ui1
Knoflook2 teentjes
Kokosolie (geurloos)1 elKokosmelk puur400 ml
Kerriepoeder2 el
Garam masala1 tl
Komijn1 tl
Koriander1 tl
Verse geraspte gember1 tl
Water200 ml
Belugalinzen100 gNaan naturel4 st.

Chef

Fitgirlcode - Aranka van der Voorden
Fitgirlcode is een online platform dat vrouwen inspireert om de fitste versie van zichzelf te worden. Het platoform promoot eten zonder schuldgevoel en gezond, vers en simpel koken. Check fitgirlcode.nl

Zo maak je het

  1. Maak de bloemkool schoon en breek de roosjes af.
  2. Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Verwarm een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de ui, paprika en knoflook in 3 minuten iets aan.
  4. Voeg de kruiden toe en roer tot ze beginnen te geuren.
  5. Blus af met de kokosmelk en voeg de linzen toe. Zet het vuur middelhoog en doe het deksel op de pan.
  6. Voeg na 10 minuten sudderen de bloemkool toe. Laat het geheel dan nog eens zo’n 40 minuten op zacht vuur sudderen.
  7.  Bak het naanbrood in 3-4 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200°C en serveer bij de curry. 

Tip(s)

  • Maak de curry helemaal af met een handje geroosterde cashewnoten!