Indiase bloemkoolcurry

Vegan
Aziatisch
DinerCurry3 porties15 minuten bereiden1 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Bloemkool500 g
Rode paprika1
Ui1
Knoflook2 teentjes
Kokosolie (geurloos)1 el
Kokosmelk puur400 ml
Kerriepoeder2 el
Garam masala1 tl
Komijn1 tl
Koriander1 tl
Verse geraspte gember1 tl
Water200 ml
Belugalinzen100 gNaan naturel4 st.

Chef

Fitgirlcode - Aranka van der Voorden

Online platform. Inspireert vrouwen om de fitste versie van zichzelf te worden. Eten zonder schuldgevoel. Gezond, vers en simpel.

Zo maak je het

  1. Maak de bloemkool schoon en breek de roosjes af.
  2. Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Verwarm een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de ui, paprika en knoflook in 3 minuten iets aan.
  4. Voeg de kruiden toe en roer tot ze beginnen te geuren.
  5. Blus af met de kokosmelk en voeg de linzen toe. Zet het vuur middelhoog en doe het deksel op de pan.
  6. Voeg na 10 minuten sudderen de bloemkool toe. Laat het geheel dan nog eens zo’n 40 minuten op zacht vuur sudderen.
  7.  Bak het naanbrood in 3-4 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200°C en serveer bij de curry. 

Tip(s)

  • Maak de curry helemaal af met een handje geroosterde cashewnoten!