Israeli pizza met geroosterde bloemkool

Sojavrij
Notenvrij
Pindavrij
Vegan
Suikervrij
Israëlisch
Een pizza met hummus? Dat is superlekker. Door de gegrilde bloemkool, de Midden-Oosterse smaakmaker harissa en de iets zoete granaatappelpitjes is dit een pizza-anders. Israeli style met een randje! De geroosterde bloemkool is natuurlijk ook heerlijk zonder de pizza, dus onthoud 'm even voor de volgende keer!
Diner & lunchPizza1 portie45 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Bloemkool200 g
Komijn1 tl
Koriander1 tl
Kaneelpoeder1 tl
Cayennepeper1/4 tl
Arrowroot1 tl
Olijfolie1-2 el
Pizzabodems volkoren tarwe1Zongedroogde tomaten in olijfolie4-5Hummus original1/2 pot
Harissa1 tl
Verse peterseliehandje
Granaatappelpittenhandje

Keukenspullen

Oven

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op grillstand of minimaal 250 °C.
  2. Was de bloemkool en verkruimel met je handen tot kleine roosjes.
  3. Meng met de komijn, koriander, kaneel, cayennepeper en arrowroot.
  4. Verdeel over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie.
  5. Rooster in de oven in 30 minuten gaar. Roer af en toe om of pas de temperatuur iets naar beneden aan als dat nodig is.
  6. Neem de bakplaat uit de oven. Verlaag de temperatuur naar 180 °C.
  7. Bak de pizzabodem in 8-10 minuten gaar.
  8. Meng de bloemkool met de zongedroogde tomaten.
  9. Snijd de peterselie fijn. Haal de pitten uit de granaatappel.
  10. Besmeer de pizzabodem met hummus. Beleg met de geroosterde bloemkool.
  11. Maak af met harissa, peterselie en granaatappelpitten.