Koekjes in oreo-style

Vegan
Raw
SnackKoek en snoep12 koekjes15 minuten bereiden2 uur wachten
Delen:

Keukenspullen

Food processor

Chef

De Hippe Vegetariër - Isabel Boerdam

Ondernemer. Oprichter van het grootste vegetarische foodblog van Nederland. Het brein achter de bekende ‘nationale week zonder vlees’. Vega recepten.

Zo maak je het

  1. Doe de pecannoten samen met de ontpitte dadels, de raw cacao, het vanille-extract en een snufje zout in een keukenmachine en maal helemaal fijn.
  2. Spreid een bakpapier uit op het aanrecht. Maak met je handen kleine deegballetjes van het mengsel en duw deze met je vingers plat zodat er een soort van oreo-koekje ontstaat. Herhaal dit tot het mengsel op is en je circa 24 koekjes hebt gemaakt.
  3. Leg het bakpapier voorzichtig in de vriezer en laat daar 2 uur liggen. Hierdoor worden de koekjes steviger en zijn ze gemakkelijker te vullen.
  4. Haal de koekjes na 2 uur uit de vriezer en maak ze los van het bakpapier.
  5. Meng drie flinke eetlepels witte amandelpasta met een eetlepel ahornsiroop en leg op elk tweede koekje een flinke theelepel van deze vulling.
  6. Duw een koekje met vulling en een leeg koekje op elkaar: je hebt nu een gezond oreo-koekje!
  7. Bewaar ze in de vriezer. Zo blijven ze lekker lang goed en zijn ze toch altijd ready-to-eat!