Kokos-ontbijttaart met eiwitrijke bodem

Sojavrij
Glutenvrij
Vegan

Oh, dit mooierdje is zo lekker! En weet je wat het leukste is? Je zou deze taart als ontbijt kunnen eten en je voor 0% druk hoeven maken over je gezondheid of gewicht. Een vegan yoghurttaart met een originele, eiwitrijke bodem en een hoop fruit. Alleen gezoet met ahornsiroop!

DessertTaart en gebak6-8 stukjes30 minuten bereiden4 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de vulling:Kokosmelk puur200 ml
Banaan2 st.
Limoenen2
Kokosyoghurt700 ml
Ahornsiroop graad C2 el
Agar-agarpoeder6 g
Voor de toppings:
Bevroren frambozen200 g
Ahornsiroop graad C2 el
Vers fruit
Kokoschipshandje
Vegan pure chocolade (72%)2 stukjes

Keukenspullen

Spring form

Zo maak je het

  1. Verkruimel het proteïnebrood met de hand.
  2. Bak het proteïnebrood 3-5 minuten in een droge koekenpan, tot de kruimels krokant zijn. 
  3. Haal de harde puntjes van de vijgen. Doe de ingrediënten voor de bodem in de blender en maal fijn. 
  4. Vul de springvorm met het deeg en maak er met een lepel een egale bodem van. Zet in de koelkast en begin dan aan de vulling. 
  5. Rasp de limoenschil van de limoenen. Snijd ze doormidden en pers het sap eruit. Voeg samen met de kokosmelk, bananen, kokosyoghurt en ahornsiroop toe aan de blender en maal tot een glad mengsel.. 
  6. Doe in een steelpan en verwarm langzaam. Voeg de agaragar op het kookpunt toe aan het mengsel. Roer direct goed door! Zet het vuur zacht en verwarm het geheel nog 1 minuutje.
  7. Giet het mengsel op de taartbodem en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  8. Begin nu aan de topping. Verwarm de frambozen in een steelpannetje, samen met de ahornsiroop. Prak de frambozen iets fijn, zodat een grove fruitsaus ontstaat. 
  9. Doe de saus op de taart zodra deze stijf is en garneer met fruit naar keuze, kokoschips en met een scherp, glad mes versnipperde chocolade.