Kokospudding met mangosaus

Glutenvrij
Vegan
DessertIJs en toetjes3-4 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Kokosmelk puur400 ml
Agar-agarpoeder2 g
Ahornsiroop graad A2 el
Vanillestokje1
Vers fruit250 g
Hennepzaad1 el

Keukenspullen

Blender

Chef

Uniek Eten - Sifra Opstal

Auteur van het vegan kookboek ‘bak to basic’. Kookt en bakt plantaardig. Houdt van uniek,  onbewerkt en biologisch. Eet zo min mogelijk suikers.

Zo maak je het

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
  2. Verwarm 100 ml kokosmelk, de agar-agar, de ahornsiroop en de vanille in een pannetje. Laat 2 minuten zachtjes koken en roer goed door.
  3. Voeg de rest van de kokosmelk toe en roer nogmaals goed door, tot het mengsel mooi egaal is.
  4. Verdeel over 2-4 glaasjes of bakjes. Laat de pudding minimaal een half uur afkoelen in de koelkast.
  5. Schil de mango. Snijd een klein gedeelte in stukjes voor de garnering. Pureer de rest in de blender.
  6. Verdeel de saus en stukjes mango over de opgestijfde kokospudding. Garneer met hennepzaad. 

Tip(s)

  • Vervang de mango eens voor 250 g ander vers fruit. Maak een sausje door het fruit in een pannetje te verwarmen, samen met een papje van 2 el koud water en 1/2 el arrowroot. Laat een minuutje koken en prak het fruit eventueel wat fijn.