Kurkumapasta met gesmolten vegan kaas en olijven

Sojavrij
Vegan
Suikervrij
Pindavrij
Mediterraans

Ben jij fan van ‘mac ’n cheese’, maar eet je plantaardig? Of houd je gewoon van een lekker romig bord pasta? Dan is dit jouw maaltje. De romige saus is een prima (en duurzame!) simulatie van kaas! Gewoon een keer proberen!

DinerPasta2-3 porties10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de melted vegan cheese:
Olijfolie5 el
Tarwebloem3 el
Haverdrank350 ml
Edelgistvlokken2 el
Kurkumapoeder1 tl

Zo maak je het

  1. Kook de tagliolini in 3-4 minuten gaar in ruim kokend water. Giet af.
  2. Maak ondertussen de vegan kaas. Verhit olijfolie in een steelpannetje. Voeg de bloem erbij en roer kort door met een garde. Voeg de plantaardige drank toe en blijf roeren. Zet het vuur zacht.
  3. Voeg de cashewpasta toe en roer tot het is opgelost.
  4. Zet het vuur uit. Doe de edelgistvlokken en kurkuma bij de saus en roer tot een mooi glad, geel geheel.
  5. Snijd of hak de peterselie heel fijn.
  6. Snijd de olijven en pikante rode pepers klein.
  7. Meng de saus met de tagliolini, de peterselie, de olijven en de pepers. Garneer met een schijfje citroen.

Tip(s)