Luxe appeltaartballetjes

Glutenvrij
Vegan
Hollands
Energieballen met de smaak van appeltaart. Een gezonde zoete snack die lekker is voor het hele gezin. We maken deze energieballen met rozijnen in plaats van dadels. Zo proef je nóg meer de smaak van appeltaart. Een lekker tussendoortje voor zoetekauwen, want zoet zijn de balletjes zeker! Ook als je je niet zo goed kunt beheersen of je bent op dieet, zijn energieballetjes ideaal om in te vriezen. Zo pak je er steeds maar 1 of 2 tegelijk.
SnackKoek en snoep10 balletjes30 minuten bereiden15 minuten weken
Delen:

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Wel de rozijnen zo’n 15-30 minuten in een laagje water. Giet af en bewaar het vocht.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve het hennepzaad, in een blender en mix tot een stevige, gladde massa.
  3. Maak er kleine balletjes van. Is het deeg nog te droog om balletjes van te rollen? Voeg dan nog iets van het bewaarde vocht toe.
  4. Rol ze vervolgens door het hennepzaad tot ze helemaal bedekt zijn.