Matcha-kokostaart

Alleen gezoet met ahornsiroop
Pindavrij
Vegan
Japans
DessertTaart en gebak6-8 stukjes15 minuten bereiden3 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de bodem:
Kokosolie (geurloos)1 el
Dadels10Hazelnoten bruin150 g
Voor de vulling:
Citroenhalve
Zijden tofu320 g
Kokosmelk puur200 mlCashewnoten100 gAhornsiroop graad C50 ml
Agar-agarpoeder1 tl
Matcha latteevt. 1 tl

Keukenspullen

Blender
Garde
Oven
Springvorm
Zeefje

Zo maak je het

  1. Maak eerst de bodem. Smelt de kokosolie in een vuurvast kommetje in de oven. Voeg alle ingrediënten in de blender en maal helemaal fijn.
  2. Doe de bodem in de springvorm. Druk goed aan met een lepel. Zet even in de vriezer.
  3. Rasp de schil van de citroen. Snijd doormidden en pers het sap eruit. Doe in de blender.
  4. Doe de zijden tofu in de blender.
  5. Voeg ook de kokosmelk, cashewnoten en ahornsiroop toe en maal tot een gladde massa.
  6. Doe alles in een steelpan en verwarm.
  7. Voeg het agar-agarpoeder toe en roer goed door. Zet het vuur zacht en laat ongeveer 3 minuten heel zachtjes sudderen. Roer af en toe door.
  8. Giet het mengsel in de springvorm. Laat minimaal 3 uur afkoelen.
  9. Strooi voor het serveren een flinterdun laagje matchapoeder over de taart met behulp van een zeefje.

Tip(s)

  • Van matcha moet je houden. Ben je geen fan? Prak dan vers fruit fijn of verwarm pure chocolade met een flinke scheut kokosmelk, en verdeel dit over de taart.
  • Gebruik de overige 80 g zijden tofu in een misosoepje. Voeg dit op het laatste moment toe!