Milde seitancurry met matcha

Vegan
Aziatisch
DinerCurry4 porties30 minuten bereiden1 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de seitan:Seitan in tamarisaus350g g
Kokosolie (geurloos)3 el
Knoflook1 teentje
Gember1,5 cm
Genmai miso2 tl
Limoen1
Sushirijst300 g
Wortels2
Rode ui1
Kastanjechampignons150 g
Paksoi
Matcha cooking grade1 el
Genmai miso1-2 tlKokosmelk puur200 ml
OptioneelArrowroot
Koriander

Zo maak je het

  1. Laat de seitan uitlekken. Bewaar het vocht. Pers de knoflook. Rasp de gember. Pers de limoen.
  2. Smelt evt. de kokosolie in een vuurvast schaaltje in de oven. Meng de kokosolie met de knoflook, gember, genmai miso en 2 el limoensap in een grote kom. Voeg de seitan toe en zorg dat alles min of meer bedekt is met de marinade. Dek af met folie en zet minimaal een uur opzij in de koelkast. 
  3. Kook ondertussen de sushirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd de wortels, rode ui, kastanjechampignons en paksoi fijn.
  5. Zet een grote wok of koekenpan op het vuur. Voeg de gemarineerde seitan toe zodra de pan heet is en bak 3 minuten.
  6. Voeg de wortel en de ui toe en bak nogmaals 3 minuten.
  7. Voeg de champignons toe en bak nogmaals 3 minuten.
  8. Blus af met het seitanvocht (ca. 150 ml) en de kokosmelk. Laat 10 minuten sudderen en zachtjes inkoken.
  9. Voeg op het laatst de matcha toe.
  10. Voeg naar smaak nog 1 of 2 tl genmai miso toe. Roer goed door.
  11. Voeg de rest van het limoensap toe aan de curry. Is de saus te dik? Voeg wat extra water toe. Is de saus te dun? Voeg dan een papje van arrowroot toe om het in te dikken. Zet het vuur uit.
  12. Serveer met de sushirijst en evt. nog een handje gehakte koriander.

Tip(s)

  • Lekker met reepjes komkommer, gepickeld in 1 el sushi vinegar (genmai su).