Oosterse pindasoep

Glutenvrij
Vegan
Indonesisch
Een lekker recept voor pindasoep is goud waard. Maar hoe maak je pindasoep? Met deze makkelijke pindasoep creëer je in no-time die Surinaamse of Indische vibes. Dat komt door de combi van pindakaas, kokosmelk en rode currypasta. Smaakt véél beter dan pindasoep uit een pak, en dat in bijna evenveel tijd. Nog een plus: dit pindasoep recept is (zonder kip en ei) hartstikke vegan.
DinerSoep2-3 kommen10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Rode uien2
Wortel1
Courgette1/2
Rode paprika1
Genmai miso1 flinke el
Water500 ml
Kokosmelk puur200 mlPindakaas fijn2 el

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Snijd de uien in ringen of stukjes.
  2. Halveer de wortel in de lengte en snijd in schuine plakjes.
  3. Doe hetzelfde met de courgette en de paprika.
  4. Bak de ui in olijfolie in 2 minuten glazig. Voeg de wortel toe en bak 1 minuut.
  5. Voeg de miso of currypasta toe, bak kort aan en blus af met 500 ml water.
  6. Voeg vervolgens de groenten toe, samen met de kokosmelk en de pindakaas. Laat de soep zo’n 5 minuten zachtjes koken.