Oosterse pindasoep

Glutenvrij
Vegan
Aziatisch
DinerSoep2-3 kommen10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Rode uien2
Wortel1
Courgette1/2
Rode paprika1
Genmai miso1 flinke el
Water500 ml
Kokosmelk puur200 mlPindakaas fijn2 el

Zo maak je het

  1. Snijd de uien in ringen of stukjes.
  2. Halveer de wortel in de lengte en snijd in schuine plakjes.
  3. Doe hetzelfde met de courgette en de paprika.
  4. Bak de ui in olijfolie in 2 minuten glazig. Voeg de wortel toe en bak 1 minuut.
  5. Voeg de miso of currypasta toe, bak kort aan en blus af met 500 ml water.
  6. Voeg vervolgens de groenten toe, samen met de kokosmelk en de pindakaas. Laat de soep zo’n 5 minuten zachtjes koken.