Oosterse zoete aardappelsoep

Glutenvrij
Vegan
Aziatisch
DinerSoep2-3 grote bowls20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Zoete aardappel350 g
Rode ui1
Knoflook1 teentje
Curcuma latte ginger1 elKokosmelk puur200 mlGroentebouillonblokjes miso1
Water500 ml
Citroen1/2
Kikkererwten (in pot)220 g
Koriander10 g

Keukenspullen

Blender

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes.
  2. Snijd de ui en bak deze in een met olie besprenkelde pan in 2 minuten glazig.
  3. Pers de knoflook en voeg, samen met de curcuma ginger latte, toe. Roerbak 1 minuut, tot het begint te geuren.
  4. Bak de zoete aardappel 2 minuten mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en het water toe. Laat zo’n 20 minuten zacht koken, tot de zoete aardappel gaar is.
  5. Pers de citroen en voeg deze op het laatste moment toe.
  6. Pureer de soep en voeg dan de kikkererwten toe. Heb je meer tijd? Garneer dan met deze geroosterde kikkererwten.
  7. Garneer met (fijngesneden) koriander.

Tip(s)

  • Bewaar de aquafaba (kikkererwtenvocht) voor een ander recept, bijv. de matcha cocktail!