Menu
Over ons
Over ons
Reis door de tijd(lijn)
Meet the team
Werken bij TerraSana
Vacatures TerraSana
Stories
Alle stories
Alles over Aziatisch eten
Indonesische keuken
Thaise keuken
Vietnamese keuken
Alles over Japans eten
Biologisch
Duurzaam
Plantaardig
FAQ
Contact
Downloads
NL
EN
FR
DE
ES
NIEUW
Onze hero’s
Producten
Ahornsiroop
Aziatische keuken
Basisingrediënten
Groente & fruit in pot
Japanse keuken
Kokosproducten
Mediterrane keuken
Notenpasta
Oerbrood
Vegan latte
(Vegan) snacks
Superfood
Derde merken
Macrobiotische specialiteiten
Recepten
Verkooppunten
Zoek en voel dat het goed is
NIEUW
Onze hero’s
Producten
Recepten
Verkooppunten
Over ons
Stories
FAQ
Contact
Downloads
NL
EN
FR
DE
ES
Home
Recepten
Oosterse zoete aardappelsoep
Terug
Oosterse zoete aardappelsoep
Glutenvrij
Vegan
Aziatisch
Diner
Soep
2-3 grote bowls
20 minuten bereiden
Delen:
Dit heb je nodig
Zoete aardappel
350 g
Rode ui
1
Knoflook
1 teentje
Curcuma latte ginger
1 el
Kokosmelk puur
200 ml
Groentebouillonblokjes miso
1
Water
500 ml
Citroen
1/2
Kikkererwten (in pot)
220 g
Koriander
10 g
Keukenspullen
Blender
Zo maak je het
Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes.
Snijd de ui en bak deze in een met olie besprenkelde pan in 2 minuten glazig.
Pers de knoflook en voeg, samen met de curcuma ginger latte, toe. Roerbak 1 minuut, tot het begint te geuren.
Bak de zoete aardappel 2 minuten mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en het water toe. Laat zo’n 20 minuten zacht koken, tot de zoete aardappel gaar is.
Pers de citroen en voeg deze op het laatste moment toe.
Pureer de soep en voeg dan de kikkererwten toe. Heb je meer tijd? Garneer dan met deze
geroosterde kikkererwten.
Garneer met (fijngesneden) koriander.
Tip(s)
Bewaar de aquafaba (kikkererwtenvocht) voor een ander recept, bijv. de
matcha cocktail!
Gerelateerde producten
Kokosmelk 80%
200 ml
Groentebouillonblokjes miso
64 g
Curcuma latte ginger
70 g