Pittige groene soep met pesto

Caloriearm
Glutenvrij
Vegan
Koolhydraatarm
Mediterraans

Een bowl vol groene groente, dat is toch genieten? Dit is een uniek soepje dat je tóch op ieder moment van de dag kunt maken en eten.

Diner & lunchSoep4 grote bowls30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Rode ui1
Groene paprika1
Broccoli1
Bleekselderij2 stengels
Olijfolie1 el
Doperwten200 g
Water600 ml
Groentebouillonblokjes miso1Pompoenpitten20 gPittige groene pepers3 st.Pesto verde1/2 potGrissini speltoptioneelAmandelen wit25 g

Chef

Living the Green Life - Sanne van Rooij

Lifestyle platform. Draait om plantaardig eten en vegan travel hotspots. Opgericht door Sanne de Rooij. Auteur van meerdere vegan kookboeken (Easy Vegan).

Zo maak je het

  1. Snipper de rode ui. Was de paprika, broccoli en bleekselderij en snijd alles in stukken. Snijd de kop van de pikante groene pepers.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui.
  3. Voeg de paprika, broccoli, bleekselderij, doperwten toe. Bak 2 minuten op middelhoog vuur.
  4. Voeg het water en het groentebouillonblokje toe.
  5. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken.
  6. Bak ondertussen de nuts & seeds mix goudbruin in een droge koekenpan.
  7. Zet het vuur uit. Voeg de pikante groene pepers toe. Maal de soep fijn met een staafmixer.
  8. Roer de pesto door de soep.
  9. Serveer in kommen. Garneer de soep met de nuts & seeds. Serveer met gebakken naanbrood of grissini.

Tip(s)

  • Laat de groene pepers uit de soep en je hebt een heerlijk maaltje voor het hele gezin!