Pittige konjac (spaghetti) met sesamsausje

Keto
Glutenvrij
Vegan
Koolhydraatarm
Japans
Konjacpasta is eigenlijk op z'n lekkerst als je het pittig eet. Daarom zit er in dit konjac recept lekker veel chilipeper. Dat is lekker, want aan de noodles zelf zit eigenlijk geen smaak. Van origine wordt konjac in Japan ook vaak heel pittig gegeten. Daar noemen ze konjacpasta shirataki. Een lekker recept met de originele Japanse invloeden, ook door de sojasaus en sesam (tahin). Maar de grootste pré aan dit konjac recept is wel dat ie in minder dan 10 minuten klaar is. Ideaal als je een drukke baan hebt, single bent en eigenlijk niet wilt koken, of gewoon meer tijd in je avond wilt. Oh, en we zouden het bijna vergeten: wist je dat konjac nauwelijks calorieën bevat? Dat maakt dit recept ook low-carb en zelfs keto!
Diner & lunchPasta2 porties10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de basis:
Geraspte gember2 cm
Knoflook2 teentjes
Chilipeper1/2
Bosuitjes2 stengels
Komkommer1/2
Konjac spaghetti1 pakSesamzaad zwart1 el

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.

Zo maak je het

  1. Rasp de gember en de knoflook. Snijd de chilipeper fijn.
  2. Meng de ingrediënten voor de saus in een bakje. 
  3. Snijd de bosui fijn. Rasp de komkommer.
  4. Doe de gember, knoflook en chilipeper in een koekenpan en bak 1 minuut, tot het begint te geuren. 
  5. Laat de konjac-spaghetti uitlekken. Voeg toe aan de pan met gember, knoflook en chilipeper en verhit 2 minuten.
  6. Voeg de bosui en saus toe aan de konjac en bak nog een minuutje.
  7. Zet het vuur uit. 
  8. Voeg de komkommer toe en roer goed door.
  9. Verdeel over 1 of 2 borden. Garneer met zwart sesamzaad.