Proteïnesandwich met tofuslice

Vegan
Eiwitrijk

Met tofu kun je zoveel meer dan je denkt. Dit is een krokant gebakken tofuversie voor op brood. Superverrassend en heeel erg lekker!

LunchBrood en sandwich4 sneetjes20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de basis:
Tofu200 g
Kokosolie (geurloos)2 el
Proteïnebrood4 sneetjes
Spinaziehandje
Tomaat1
Augurken zoetzuur4Hummus original4 el
Voor de marinade:
Knoflook2 teentjes
Shiro miso1 elGenmai miso1 el

Zo maak je het

  1. Knijp de tofu goed uit en dep droog met een schone theedoek.
  2. Snijd het blok over de korte kant in vieren, in dunne plakken van 0,5 tot 1 cm.
  3. Pers de knoflook. Meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade in een kom of schaal. Doe de tofu erbij en zet apart. Hoe langer het marineert, hoe lekkerder. Houd minimaal een half uur aan.
  4. Doe een flinke eetlepel kokosolie in een koekenpan.
  5. Bak 2 plakken tofu in ca. 5 minuten goudbruin. Herhaal met de andere 2 plakken.
  6. Snijd de tomaten en augurken in plakken.
  7. Smeer de 4 sneetjes brood in met hummus. Verdeel daarna de spinazie over de sneetjes brood, net als de plakken tomaat, tofuslice en plakjes augurk.
  8. Snijd doormidden en eet ‘m op als een sandwichburger.

Tip(s)