Quinoasalade met geroosterde kikkererwten en rode biet

Sojavrij
Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
Eiwitrijk

Een vegan salade maken is supersimpel. Zorg dat je veel verschillende soorten smaken en structuren verwerkt in je recept, dan zit je altijd goed. Deze quinoasalade is superlekker en voedzaam.

LunchSalade1 grote bowl40 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de basis:Quinoa wit50 g
Rucola25 g
Avocado1/2
Rode ui1/2 kleine
Gekookte rode biet1
Augurken zoetzuur2Pompoenpitten4 elBalsamicocrèmenaar smaak

Keukenspullen

Oven

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Kook de quinoa in ca. 15 minuten gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Meng de ingrediënten voor de kikkererwten en rooster ze in ca. 10 minuten gaar in de oven.
  4. Snipper de rode ui. Snijd de rode biet(jes) en augurken in plakjes. Snijd de avocado in blokjes.
  5. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Haal de kikkererwten uit de oven. Giet de quinoa af.
  7. Meng alle ingrediënten en geniet!

Tip(s)

  • Heb je geen oven? Voeg de kikkererwten dan rechtstreeks toe uit de pot.