Quinoasalade met tahindressing

Glutenvrij
Vegan
Diner & lunchSalade2 grote bowls20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Quinoa wit70 gPompoenpitten2 el
Spinazie100 g
Kikkererwten (in pot)350 g
Radijsjes8
Avocado1
Water3 el

Zo maak je het

  1. Doe de quinoa in een zeef en was het onder de kraan.
  2. Doe de quinoa in een pan, voeg 200 ml water toe en laat het 15 minuten zachtjes koken.
  3. Rooster de pompoenpitten ongeveer 2 minuten in een pan zonder olie
  4. Snijd de radijsjes in dunne plakjes, de spinazie in smalle reepjes en de avocado in blokjes. Doe ze in een kom en voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
  5. Maak ondertussen de dressing: doe de tahin, de tamari, de ahornsiroop en het water in een kleine kom en mix tot een gladde dressing.
  6. Giet de quinoa af als er water over is, voeg het toe aan de kom met groenten en schep alles goed door elkaar.
  7. Verdeel de salade over 2 diepe borden en serveer met de pompoenpitten en eventueel wat peper en zout.

Tip(s)

  • Vervang de quinoa voor couscous en je hebt geen pan meer nodig!