Menu
Over ons
Over ons
Reis door de tijd(lijn)
Meet the team
Werken bij TerraSana
Vacatures TerraSana
Stories
Alle stories
Alles over Japans eten
Biologisch
Duurzaam
Plantaardig
FAQ
Contact
Downloads
NL
EN
FR
DE
ES
NIEUW
Onze hero’s
Producten
Ahornsiroop
Aziatische keuken
Basisingrediënten
Groente & fruit in pot
Japanse keuken
Kokosproducten
Mediterrane keuken
Notenpasta
Oerbrood
Vegan latte
(Vegan) snacks
Superfood
Derde merken
Macrobiotische specialiteiten
Recepten
Verkooppunten
Zoek en voel dat het goed is
NIEUW
Onze hero’s
Producten
Recepten
Verkooppunten
Over ons
Stories
FAQ
Contact
Downloads
NL
EN
FR
DE
ES
Home
Recepten
Quinoasalade met tahindressing
Terug
Quinoasalade met tahindressing
Glutenvrij
Vegan
Diner & lunch
Salade
2 grote bowls
20 minuten bereiden
Delen:
Dit heb je nodig
Quinoa wit
70 g
Pompoenpitten
2 el
Spinazie
100 g
Kikkererwten (in pot)
350 g
Radijsjes
8
Avocado
1
Water
3 el
Voor de saus:
Tahin wit
2 el
Tamari
1 el
Ahornsiroop graad A
1 el
Zo maak je het
Doe de quinoa in een zeef en was het onder de kraan.
Doe de quinoa in een pan, voeg 200 ml water toe en laat het 15 minuten zachtjes koken.
Rooster de pompoenpitten ongeveer 2 minuten in een pan zonder olie
Snijd de radijsjes in dunne plakjes, de spinazie in smalle reepjes en de avocado in blokjes. Doe ze in een kom en voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
Maak ondertussen de dressing: doe de tahin, de tamari, de ahornsiroop en het water in een kleine kom en mix tot een gladde dressing.
Giet de quinoa af als er water over is, voeg het toe aan de kom met groenten en schep alles goed door elkaar.
Verdeel de salade over 2 diepe borden en serveer met de pompoenpitten en eventueel wat peper en zout.
Tip(s)
Vervang de quinoa voor couscous en je hebt geen pan meer nodig!
Gerelateerde producten
Tahin wit
250 g
Ahornsiroop 100% graad A
250 ml
Pompoenpitten
250 g
Quinoa wit
500 g
Tamari strong premium
250 ml